Ο αγιασμός των Εκπαιδευτηρίων μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και οικογενειακής ατμόσφαιρας τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αγιασμός ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος δοξάζοντας για μία ακόμη φορά τον Πανάγιο Θεό μας για το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος», επεσήμανε πως «η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται με πρόταγμα την μόρφωση του αληθινού πνεύματος, της παραδόσεως και του πολιτισμού μας στις καρδιές και στις ψυχές όλων σας». Υπογράμμισε πως ο χώρος αυτός δεν είναι μία επιχειρηματική δραστηριότητα «αλλά μία έμπονη προσπάθεια της Εκκλησίας να αγκαλιάσει τα παιδιά της ακόμη περισσότερο», γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η ζωή ένα μία ευλογία των Ουρανών».

«Το ίδρυμα αυτό έχει πνευματικό χαρακτήρα» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και απευθυνόμενος προς τα παιδιά υπογράμμισε με έμφαση πως «θέλουμε να έχετε Χριστό και Ελλάδα στις ψυχές σας, στις καρδιές σας, στην ύπαρξή σας. Θέλουμε αυτό το μήνυμα της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας» «να είναι ζωντανό στις ψυχές σας και στις καρδιές σας και να οδηγεί και να φωτίζει την πορεία του βίου σας, έτσι ώστε και εσείς αύριο στα δικά σας παιδιά να μεταλαμπαδεύσετε αυτή την δάδα της αλήθειας και της ιδιοπροσωπίας μας».

«Η πατρίδα μας είναι η μητέρα της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της πνευματικής αλληλοπεριχώρησης όλων των λαών της γης», πρόσθεσε και επισημαίνοντας πως τα παιδιά είναι «ο στέφανος της ζωής μας», ευχήθηκε «κάθε ευλογία και καλή πρόοδο σε όλους».

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εκπαιδευτικούς που στελεχώνουν τα εκπαιδευτήριά μας και οι οποίοι «δίδουν την καρδιά τους, την ψυχή τους, τον εαυτό τους, την ύπαρξή τους», αναφέρθηκε με χαρά στις «θαυμαστές επιτυχίες», των περσυνών αποφοίτων του Λυκείου μας, οι οποίοι σε ποσοστό 100% εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. «Αυτό είναι ένα επίτευγμα που προϋποθέτει πίστη, αφοσίωση, έμπονη δουλειά, σεβασμό, εκτίμηση, αλλά και τη Χάρη και Ευλογία του Παναγίου Θεού, το Φωτισμό του Αγίου Πνεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος συγχαίροντας όλους για την επιτυχία αυτή.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Comments are closed.