Παιδιά όλων των ηλικιών μαθητές του σχολείου μας και όχι μόνο, από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό μέχρι το Γυμνάσιο και το Λύκειο μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους κατέκλυσαν τους χώρους του σχολικού μας συγκροτήματος.

Την έναρξη των δραστηριοτήτων του Open Day έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη, του Αντιδημάρχου Προσόδων και Εμπορίου του Δήμου Πειραιώς κ. Γρηγόρη Καψοκόλη και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Νήφωνα Καπογιάννη, των εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων Πολιτισμού κ. Γιάννη Χατζηαλέξη και Μουσικής Παιδείας κας Σταυρούλα Μέντη.

Ο ενθουσιασμός όλων εκτοξεύθηκε μόλις εμφανίστηκε στο προαύλιο του Σχολείου η αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού. Όλοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Ανδρέα Ντόη, ο οποίος υπέγραψε αυτόγραφα και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά, προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς του δώρισε μια εικόνα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού για τις μεγάλες νίκες που έκαναν υπερήφανους όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά όλους τους Έλληνες, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ειδική μνεία έκανε ο Σεβασμιώτατος στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεώς μας, χάριν στις άοκνες και συντονισμένες προσπάθειες του οποίου η ομάδα του Ολυμπιακού γνωρίζει την απόλυτη επιτυχία. «Ο Ολυμπιακός είναι μια ιδέα, που αγωνίζεται για το ευ αγωνίζεσθαι, για το ήθος, την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Συγχαίρω τους παίχτες μας και εύχομαι στα παιδιά μας να έχουν υγειά πρότυπα στην ζωή τους, γιατί μόνο έτσι θα αποκτήσουν την ευθύτητα που χρειάζεται, την αλήθεια που χρειάζεται και τη ρώμη που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ζωής. Άρα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, όπως και αθλητισμός είναι ιδέα και πρέπει πάντα να συντονιζόμαστε στις ιδέες γιατί είναι η δύναμη της ψυχής μας. Συγχαρητήρια θερμά για τα όσα έχετε επιτύχει και εύχομαι ακόμα περισσότερα», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, επεσήμανε πως «κοσμούν την πόλη μας. Είναι ποιοτικά Εκπαιδευτήρια με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, με αξίες και αρχές που μας βοηθούν».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γίνουν για λίγο αστροφυσικοί επιστήμονες και να παρατηρήσουν την σελήνη με την βοήθεια του υπερσύγχρονου τηλεσκοπίου τεχνολογίας eVscope και να παρακολουθήσουν το διάστημα μέσα από την εκπαιδευτική δράση που υλοποίησε το Planetarium on the Go στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων… Μικροί και μεγάλοι εντυπωσιάστηκαν από τον ψηφιακό φορητό θόλο!

Επιστήμης συνέχεια… με συναρπαστικά πειράματα από τα Εργαστήρια Planet Physics. Τεχνητά σύννεφα, εντυπωσιακά πειράματα με υγρό άζωτο και πολλά άλλα που ενθουσίασαν παιδιά και γονείς.

Το Ι.Ο.Α.Σ – Πάνος Μυλωνάς – Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και διαδραστικό πρόγραμμα με γυαλιά προσομοίωσης μέθης και κανόνες οδικής ασφάλειας.

Η επιστημονική ομάδα της La Vie En Rose παρασκεύασε καλλυντικά προϊόντα και στην συνέχεια μοιράστηκαν δώρα σε όλους.

Καθηγητές και σπουδαστές των ΙΕΚ ΑΛΦΑ εκπαίδευσαν τους παρευρισκόμενους στις πρώτες βοήθειες, τα μικρότερα παιδιά απόλαυσαν το face painting από τους παιδαγωγούς – εκπαιδευτές και έφτιαξαν επίκαιρες κατασκευές, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στις τεχνικές ντεκουπάζ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Olympiacos FC, την La Vie en Rose , το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας – ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium On The Go, το Planet Physics, το Iek Alfa Peiraia και όλους όσους συνεργάστηκαν στην τόσο μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος!

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ!

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega TV !

Δείτε το Δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός !

Comments are closed.