Επίσκεψη στον ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Το σχολείο μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει στο διεθνές περιβαλλοντικο πρόγραμμα “Χρυσοπρασινο φύλλο” που συντονίζει το ΚΠΕ Αργυρούπολης. Πρόκειται για ενα πρόγραμμα διετών σχολικών συμπράξεων με σχολεία της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1994 και έχει εγκριθεί από τα υπουργεία παιδείας και των δυο χωρών. Σήμερα συμμετέχουν σαράντα (40) σχολεία από όλη την Ελλάδα, 1500 μαθητές, 120 εκπαιδευτικοί, δήμοι ,άλλα ΚΠΕ, Δ/νσεις Εκπ/σης, σύνδεσμοι και σύλλογοι γονέων κ.ά.

Η θεματολογία αφορά σε θέματα διαχείρισης χερσαίων και υδατικών οικοσυστημάτων ,σε θέματα αστικού περιβάλλοντος κ. ά. , ενώ η παράλληλη ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση εξαιρετικά ποιοτικού κλίματος συνεργασίας.

Το γυμνάσιό μας,φέτος ,είχε τη χαρά να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει μαθητές β’ και γ’ γυμνασίου από το περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου, της Λευκωσίας της Κύπρου.

Στα πλαίσια της φιλοξενίας οι μαθητές και των δύο σχολείων επισκέφτηκαν τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το μουσείο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας! Στη συνέχεια, οι μαθητές μας θα επισκεφτούν την Κύπρο, όπου και θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν ,μπροστά στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, στίχους από την “Ελένη ” του Ευριπίδη , προσπαθώντας να αναβιώσουν και να αναπαραστήσουν αποσπάσματα του αρχαίου δράματος !
Comments are closed.