Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μέσα σε όμορφη και οικογενειακή ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τέλεσε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 τον Αγιασμό ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες, αλλά και τους γονείς που παρευρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος δοξολογώντας για μία ακόμη φορά τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό μας για το έργο που επιτελείται στο ίδρυμα «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος», έδωσε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνοντας: «Δοξάζουμε τον πανάγιο Θεό διότι μας χαρίζει αυτήν την ευλογία, της ενάρξεως της νέας σχολικής περιόδου.

Και βέβαια, συμμετέχουμε όλοι και πνευματικά, οντολογικά, ταυτοτικά στη οδύνη της πατρίδος μας, μετά τις δοκιμασίες τις οποίες επισώρευσε στη ζωή μας η περιώνυμη κλιματική κρίση, αυτή η ανατροπή των πραγμάτων του κόσμου μας για την οποία βαρύτατες ευθύνες έχουμε όλοι μας επειδή δεν προστατεύουμε και δεν εκτιμούμε το μεγάλο δώρο του θεού που είναι η ωραία και καλή δημιουργία». Τη στιγμή αυτή», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «αισθανόμαστε χαρμολύπη να πλημμυρίζει τις καρδιές μας διότι δεν μπορούμε να γελούμε και να χαιρόμεθα όσο θα θέλαμε γι΄αυτήν την ευλογία της νέας σχολικής χρονιάς εφόσον αδελφοί μας, συνάνθρωποί μας, μέλη του σώματός μας, του ιδίου σώματος του Γένους μας δοκιμάζονται, πικραίνονται και στενοχωρούνται. Συμμετέχουμε στην οδύνη τους προσευχόμενοι και παρακαλούντες τον Πανάγιο Θεό να καταπέμψει ευλογία και παραμυθία στον παραπικρασμό και την οδύνη τους. Και βέβαια ευχαριστούμε «όση δύναμις περίεστι» όλους εκείνους οι οποίοι συμβάλλουν στην ανακούφιση των αδελφών μας και αναφέρομαι στις δομές του κράτους αλλά και στους εθελοντές και κυρίως στα Σώματα Ασφαλείας που νυχθημερόν αγωνίζονται για την υπέρβαση του ενσκήψαντος αυτού τραγικού πειρασμού».

Δείτε περισσότερα εδώ

Comments are closed.