«Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

Η συμμετοχή του Γυμνασίου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά στην περσινή διοργάνωση

«Πλέον αυτή η διοργάνωση αποτελεί και για εμάς θεσμό (…) Εμάς το κριτήριό μας είναι η χαρά των ίδιων των παιδιών και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μας ενδιαφέρει δηλαδή τα παιδιά να μαθαίνουν αλλά να μαθαίνουν με χαρά, με αισιοδοξία, να είναι ευτυχισμένα. Και θέλουμε και στο σχολείο να υπάρχει αυτό το κλίμα. Αυτό μας συσφίγγει, συσφίγγει τις σχέσεις με τα παιδιά, υπάρχει καλύτερο εκπαιδευτικό κλίμα. Και βέβαια μας βοηθάει και η συνεργασία με τους γονείς (…) Ευχαριστούμε θερμά εσάς τους διοργανωτές, είναι πάντα μια αξιόλογη διοργάνωση. Μας δίνετε την ευκαιρία να βιώσουν τα παιδιά επιστήμη μαζί με χαρά, μαζί με θέατρο και νομίζω θα εξακολουθήσουμε όσο εσείς μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία να συμμετέχουν τα παιδιά μας και να είναι παρόντα σε τέτοιες δραστηριότητες κι εκδηλώσεις.»

«Σήμερα το ταξίδι μας στην Ιθάκη έλαβε τέλος σε αυτήν εδώ την σκηνή. Ήταν ένα ταξίδι υπέροχο και φανταστικό, όπως κάθε χρόνο. Και το κακό ξέρετε ποιο είναι; Κάθε χρόνο ερχόμαστε εδώ και λέμε ότι την επόμενη χρονιά θα ξεκουραστούμε και τα ίδια τα παιδιά μας πιέζουν να έρθουμε ξανά. Οπότε δεν έχει τελειωμό αυτή η κατάσταση. Όμως η αλήθεια είναι ότι πραγματικά κάνουμε επιστήμη μέσα από το θέατρο. Πραγματικά είναι ένας δρόμος που στα παιδιά αρέσει κι εμείς ακολουθούμε.»

Όλη η παράσταση των παιδιών του Γυμνασίου της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά και οι συνεντεύξεις που ακολούθησαν στο 02:50:00 – 03:30:20 του βίντεο: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=904971314120853

Comments are closed.