Η Φιλοσοφία μας

Η Αποστολή μας

Το σχολείο της αγάπης για τον άνθρωπο, με μαθητές ερευνητές της γνώσης

Οι Στόχοι μας

      Το σχολείο μας αφουγκράζεται τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στο να προσφέρει στους μαθητές του σύγχρονη εκπαίδευση και πολλαπλές επιλογές στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής τους πορείας. Θέλουμε τους μαθητές μας κριτικά και σφαιρικά σκεπτόμενους, με ενεργό εμπλοκή στα γεγονότα που τους καθορίζουν. Οραματιζόμαστε να πλαισιώσουμε το σχολείο μας με μαθητές που είναι ερευνητές, ανοιχτόμυαλοι μα πάνω από όλα γεμάτοι από αγάπη για τον άνθρωπο.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα απόκτησης ενός συνόλου γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών απαραίτητων στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προωθούν τη σημασία των υψηλών επιδιώξεων στα πλαίσια πάντα της ευγενούς άμιλλας.

Aκολουθούν την αρχή της ισοτιμίας απέναντι σε όλους τους μαθητές

Aναπτύσσουν στους μαθητές το αίσθημα της προσωπικής αξιοσύνης καθώς και την αίσθηση του “ανήκειν”

Eνθαρρύνουν την πρωτοβουλία και αναδεικνύουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς.

Προετοιμάζουν τους μαθητές για τη μελλοντική τους ενασχόληση με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας.

Aντιμετωπίζουν τον κάθε μαθητή σαν μοναδική προσωπικότητα. Σέβονται τις ιδιαιτερότητές του, τις κλίσεις του και τα ταλέντα του.

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πιστεύουμε ότι οι μαθητές πρέπει:

      Ως Ιδιωτικό Σχολείο παρέχουμε στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές, οικογενειακό  περιβάλλον.

     Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας των Εκπαιδευτηρίων κάθε χρονιά ήταν γεμάτη δράση , επιτυχίες, θετικά αποτελέσματα μέσα από χαρά, φαντασία και δημιουργία. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη και η πνευματικότητα των παιδιών. Στόχος μας για κάθε ημέρα είναι οι μαθητές να δρουν ομαδικά περισσότερο, να συνεργάζονται περισσότερο, να εμπνέονται, να προσφέρουν, να μοιράζονται, να δείχνουν αλληλεγγύη, να συγχωρούν, να ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς αυτής της μεγάλης οικογένειας που αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια μας.

     Την πνευματική καθοδήγηση έχει αναλάβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος περιβάλλει τα μέλη της οικογένειας των Εκπαιδευτηρίων με αγάπη και φροντίδα. Χάρη στη δική του έμπνευση και ευλογία συνεχίζεται και ευδοκιμεί αυτή η πρότυπη και καινοτόμος προσπάθεια ανθρωπιστικής Παιδείας και Αγωγής βασισμένης σε αρχές και  ιδανικά που διαμορφώνουν υγιείς προσωπικότητες με αξίες, προοπτικές και όραμα για το μέλλον.

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου

Το Σχολείο της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως θα υποδεχθεί τους μαθητές του για να τους παράσχει:

Μόρφωση & Γνώση

Κάθε παιδί ξεχωριστά θα κληθεί να ανακαλύψει την ιδιοπροσωπία του, να ψηλαφίσει τις δυνατότητές του και να επιτύχει στην διαχείριση των ταλάντων του, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων πραγματοποιείται από εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο έχει επιλεγεί με κριτήρια την παιδαγωγική του κατάρτιση, την αγάπη του για τους νέους, την ακεραιότητα και την προσωπικότητά του.

Συνείδηση εθνική & Πνευματική στήριξη

Σε μια εποχή που ο τόπος μας απαξιώνεται από εγχώριους και ξένους «εισαγγελείς», οι μαθητές μας θα γαλουχηθούν με την παράδοση και τις αξίες του γένους μας, εκείνες που καθιστούν τους Έλληνες λαό ευλογημένο και χαρισματικό.

Στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας, όπου η άρνηση και η αντίδραση κυριαρχούν, τα παιδιά θα μάθουν να σχοινοβατούν στην χρεία της πειθαρχίας και στην ανάγκη της αληθινής ελευθερίας, έτσι ώστε να καταφέρουν την ψυχική τους ισορροπία.

Φιλίες αληθινές

Νέοι με κοινά οράματα και προσδοκίες θα μάθουν να αγωνίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον, αλληλέγγυα, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, μέσα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον που θα απουσιάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μεταποιούν τα πρόσωπα σε σκιές.

Συχνές Ερωτήσεις

Πως μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού με την Διεύθυνση του σχολείου;

Μπορείτε με διάφορους τρόπους, όπως με τηλεφωνική επικοινωνία, στέλνοντας μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ,είτε συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας της αρχικής σελίδας .

Ποιες μέρες και ώρες μπορώ να επικοινωνώ με ένα καθηγητή του σχολείου;

Στο μενού της αρχικής σελίδας -> Εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπάρχει για κάθε τάξη αναρτημένο στην ενότητα τάξη και καθηγητές αναλυτικό πρόγραμμα ημερών και ωρών που δέχεται τηλεφωνική επικοινωνία, ο κάθε καθηγητής

Πως μπορώ να ενημερωθώ για τα δίδακτρα του σχολείου;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τη γραμματεία και θα σας φέρουμε σε επαφή με το τμήμα του λογιστηρίου μας όπου είναι υπεύθυνη η κ. Δέσποινα Βροχίδου

Πως μπορώ να μάθω για τις δράσεις του μήνα;

Από την ενότητα της αρχικής σελίδας Πρόγραμμα εκδηλώσεων.