Οι Στόχοι μας

Το σχολείο μας αφουγκράζεται τις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και στοχεύει στο να προσφέρει στους μαθητές του σύγχρονη εκπαίδευση και πολλαπλές επιλογές στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής τους πορείας. Θέλουμε τους μαθητές μας κριτικά και σφαιρικά σκεπτόμενους, με ενεργό εμπλοκή στα γεγονότα που τους καθορίζουν. Οραματιζόμαστε να πλαισιώσουμε το σχολείο μας με μαθητές που είναι ερευνητές, ανοιχτόμυαλοι μα πάνω από όλα γεμάτοι από αγάπη για τον άνθρωπο.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς…

…προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα απόκτησης ενός συνόλου γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών απαραίτητων στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

…προωθούν τη σημασία των υψηλών επιδιώξεων στα πλαίσια πάντα της ευγενούς άμιλλας.

…ακολουθούν την αρχή της ισοτιμίας απέναντι σε όλους τους μαθητές

…αναπτύσσουν στους μαθητές το αίσθημα της προσωπικής αξιοσύνης καθώς και την αίσθηση του “ανήκειν”

…ενθαρρύνουν την πρωτοβουλία και αναδεικνύουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς.

…προετοιμάζουν τους μαθητές για τη μελλοντική τους ενασχόληση με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της κοινωνίας. 
…αντιμετωπίζουν τον κάθε μαθητή σαν μοναδική προσωπικότητα. Σέβονται τις ιδιαιτερότητές του, τις κλίσεις του και τα ταλέντα του.

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς πιστεύουμε ότι οι μαθητές πρέπει:

Ως Ιδιωτικό Σχολείο παρέχουμε στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές, οικογενειακό  περιβάλλον.

Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας των Εκπαιδευτηρίων κάθε χρονιά ήταν γεμάτη δράση , επιτυχίες, θετικά αποτελέσματα μέσα από χαρά, φαντασία και δημιουργία. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι η συναισθηματική και κοινωνική νοημοσύνη και η πνευματικότητα των παιδιών. Στόχος μας για κάθε ημέρα είναι οι μαθητές να δρουν ομαδικά περισσότερο, να συνεργάζονται περισσότερο, να εμπνέονται, να προσφέρουν, να μοιράζονται, να δείχνουν αλληλεγγύη, να συγχωρούν, να ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τους δεσμούς αυτής της μεγάλης οικογένειας που αποτελούν τα Εκπαιδευτήρια μας.

Την πνευματική καθοδήγηση έχει αναλάβει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ ο οποίος περιβάλλει τα μέλη της οικογένειας των Εκπαιδευτηρίων με αγάπη και φροντίδα. Χάρη στη δική του έμπνευση και ευλογία συνεχίζεται και ευδοκιμεί αυτή η πρότυπη και καινοτόμος προσπάθεια ανθρωπιστικής Παιδείας και Αγωγής βασισμένης σε αρχές και  ιδανικά που διαμορφώνουν υγιείς προσωπικότητες με αξίες, προοπτικές και όραμα για το μέλλον.