Μήνυμα Σεβασμιωτάτου

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Αγαπητοί μας γονείς

το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θεμελιώνει την νέα πορεία των ενεργών μαθητών στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση οδηγώντας τους μέσα από την Παιδεία προς την ελευθερία και την ωριμότητα. Επανδρωμένο με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων με εξαιρετική επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις πολυάριθμες ανάγκες των μαθητών επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση, ευελιξία και προπάντων αγάπη για το λειτούργημά τους ώστε κάθε μαθητής να βοηθηθεί στην προσωπική του ανάπτυξη και εξέλιξη. Τόσο ο κεντρικός προγραμματισμός περί των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όσο και ο προγραμματισμός επιμέρους δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και ο καθορισμός διαδικασιών παρακολούθησης και ανατροφοδότησης, επιτυγχάνει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές.

Αν η μετάδοση γνώσεων είναι ένας βασικός στόχος, η μύηση των μαθητών στο φιλέρευνο πνεύμα, η ενθάρρυνση, η έμπνευση, η καλλιέργεια του ήθους και η εμφύσηση αξιών είναι οι επιδιώξεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας του σχολείου μας.

Το Γυμνάσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς καλείται να διαπλάσει  δημιουργικές και ολοκληρωμένες προσωπικότητες μαθητών με πολλές γνώσεις  αλλά και την νοοτροπία της υπευθυνότητας, της εργατικότητας και της μεθοδικότητας, εφόδια τα οποία θα χρειαστούν και θα ωφελήσουν τόσο την προσωπική τους ζωή, όσο και στην πορεία στα επόμενα βήματά τους στο σχολικό περιβάλλον του Λυκείου.

Οι μαθητές μας είναι η χαρά και η ευθύνη μας! 

 

Εύχομαι σε όλους πνευματική και σωματική υγεία  

ο Μητροπολίτης Πειραιώς 

ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Μόρφωση & Γνώση

Κάθε παιδί ξεχωριστά θα κληθεί να ανακαλύψει την ιδιοπροσωπία του, να ψηλαφίσει τις δυνατότητές του και να επιτύχει στην διαχείριση των ταλάντων του, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Η διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων πραγματοποιείται από εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο έχει επιλεγεί με κριτήρια την παιδαγωγική του κατάρτιση, την αγάπη του για τους νέους, την ακεραιότητα και την προσωπικότητά του.

Συνείδηση εθνική & Πνευματική στήριξη

Σε μια εποχή που ο τόπος μας απαξιώνεται από εγχώριους και ξένους «εισαγγελείς», οι μαθητές μας θα γαλουχηθούν με την παράδοση και τις αξίες του γένους μας, εκείνες που καθιστούν τους Έλληνες λαό ευλογημένο και χαρισματικό.

Στην δύσκολη περίοδο της εφηβείας, όπου η άρνηση και η αντίδραση κυριαρχούν, τα παιδιά θα μάθουν να σχοινοβατούν στην χρεία της πειθαρχίας και στην ανάγκη της αληθινής ελευθερίας, έτσι ώστε να καταφέρουν την ψυχική τους ισορροπία.

Φιλίες αληθινές​

Νέοι με κοινά οράματα και προσδοκίες θα μάθουν να αγωνίζονται ο ένας δίπλα στον άλλον, αλληλέγγυα, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, μέσα σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον που θα απουσιάζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μεταποιούν τα πρόσωπα σε σκιές.